K.E.K informerar......


 

2015-02-18

 

Verksamhetsberättelse Karlskoga Enduro Klubb 2014

 

Året som gått har bjudit på lite färre framskjutna placeringar i de större tävlingarna jämfört med tidigare år, men ändå en riklig skörd! Bl.a har skador ställt till det för en del av våra åkare.

 

I SM tog Johan Edlund guld i SM3 och Calle Johansson lade beslag på silvret i USM3.

 

Pontus Skoog tog en andra plats i Svensk 125 Junior Cup.

 

I teammästerskapet tog Ljungrensmotor en tredje plats. Joakim Ljunggren tog guldet i SM superenduro.

 

I lag SM tog lag Niklas Persson, Johan Edlund och Joakim Alasaari guld och juniorerna Linus Eriksson, Calle Johansson, Adam Broström, Pontus Skoog tog ett silver. Damerna Emy Appelbring, Sarah Holmertz och Fanny Gunnarsson fick en bronspeng.

 

I novemberkåsan lade Joakim Ljunggren beslag på förstaplatsen igen och Johan Edlund tog en hedrande tredjeplats. Pontus Skoog tog bronspengen i Juniorklassen. Lagguldet gick överlägset till Karlskoga EK med kvartetten Joakim Ljunggren, Johan Edlund, Niklas Persson (10:a) och Pontus Skoog (11:a).

 

I Battle of Vikings tog Joakim Ljunggren en silverplacering efter suveränen Jonny Walker.

 

Vädrets makter satte stopp för snöserien 2014, hela serien fick ställas in.

 

Genomförandet av Årets Skoj på Hoj inleddes med första tidsträningen den 29:e mars i Öfalla.

Vi lyckades genomföra hela 9 tillfällen. Segrande lag blev Dan Åkesson och Conny Sonesson, följda av Linus Ericsson och Marcus Johnsson. På tredje plats, kom Henric Bertilsson och Robin Gunnarsson. I individuella klasserna blev segrarna; Dan Åkesson i Senior, Linus Ericsson  i Junior, Erik Holmberg i Ungdom, Simon Andersson i Motion <40, Peter Karlsson (Gyttorp) i Motion >40 och Ulf Håkansson i Motion >50.

 

Avslutningsfesten med live musik och god mat hölls på Mässen den 15:e november.

 

Öfallakåsan gick av stapeln traditionsenligt. Vann gjorde Adam Broström följd av Dan Åkesson och Pontus Skoog. I ungdomsklassen där det i år endast var en deltagare ”vann” Isac Svärd.

 

Klubben har även under 2014 varit medarrangör till Battle of Vikings som kördes i Storstenshöjden. Denna tävling har nu blivit mycket populär med ett relativt stort antal internationella deltagare. Tävlingen är av typen extremenduro och mycket publikvänlig.

 

Huvudarrangör är Kilsbergens motorklubb. Tyvärr kom resultatet från årets arrangemang att sluta på minus på grund av avhopp av huvudsponsorer.

 

Under 2014 kunde ej klubben delta i Motorveckan eftersom detta kolliderade med Sveriges deltävling i Enduro VM som kördes i Enköping. Vi hoppas att kunna delta under 2015.

 

Klubbens ekonomi är god trots att årets resultat ligger på minus. På grund av resultatet så betalades endast halv ersättning ut till startavgifter. Från 2013 infördes en möjlighet till begränsning baserat på årets resultat som innebär att minst halva och max hela startavgiften ersätts. Medlemsantalet är ca 300 (285 betalande).

 

Innebandyn på torsdagskvällarna är en uppskattad kompletterande träningsform och deltagarantalet har varit relativt bra under året.

 

Christer Axelsson

 

 

2013-02-19

 

Verksamhetsberättelse Karlskoga Enduro Klubb 2012

Året som gått har återigen präglats av mycket framskjutna placeringar av våra åkare i nationella och internationella tävlingar. I SM tog Johan Edlund guld i SM2, Mikael Persson guld i JSM1, Adam Broström silver i USM3 och Calle Johansson brons i USM2. I lag SM tog Niklas Persson, Mikael Persson och Fredrik Berg en silverplats. I VM (E3) bärgade Joakim Ljunggren en silverpeng, han vann även Spanska mästerskapet och tog en silverplats i SuperEnduro VM (indoor). På hemmaplan segrade han i SM i extremenduro och vann även Novemberkåsan. I kåsan vann även Niklas Persson i Juniorklassen där också Adam Broström och Pontus Skoog tog en hedrande 5:e resp. 7:e placering. Våra övriga juniorer och ungdomar som tävlar på SM nivå har även de haft framskjutna placeringar i flera tävlingar. Årets viking blev Niklas Hammarbäck efter eldprovet i Storstenshöjden där årets Battle of Vikings avgjordes.

Klubben genomförde den tilldelade deltävlingen i snöserien den 18:e februari. Tävlingen kördes i Öfalla som en typ 1 med maxtid och det var riktiga vinterspår. På grund av läget när det gällde tillstånd för banor genomförde även klubben Hallsbergs snöserietävling som då kördes i Kilsta den 21 januari. Även en tredje snöserietävling kördes i Karlskoga, då på Tolen den 10:e mars med ETÖ som arrangör. Även här var det problem med tillgång på bana.

Genomförandet av Årets Skoj på Hoj inleddes med att första tävlingen den 5 maj. Vi lyckades genomföra 8 tävlingar varav ett tillfälle var en dubbeltävling (30/6 i Öfalla). En av tävlingarna kördes i Hällefors. Segrande lag blev Thomas Bengtsson och Henrik Persson, tätt följda av Joachim Fredriksson och Ulf Håkansson. På tredje plats, endast 9 poäng efter segrande lag kom Conny Sonesson och Niklas Hammarbäck. I individuella klasserna blev segrarna; Dan Åkesson i Senior, Simon Andersson i Junior, Linus Palmqvist i Ungdom, Alexander Eriksson i Motion <40, Peter Karlsson (Gyttorp) i Motion >40 och Roger Börjesson i Motion >50. Avslutningsfesten med live musik och god mat hölls på Karlskoga Wärdshus den 20:e oktober.

Öfallakåsan kördes med fina snöspår. Vann gjorde suveränen Niklas Persson följd av Adam Broström och Dan Åkesson. Det var bara dessa tre som hann med att köra 6 varv. I ungdomsklassen vann Oscar Appelbring, som även deltog i vuxenklassen på kvällen där han körde 5 varv och kom på en hedrande 19:e plats. På ungdomssidan var det bara tre åkare som deltog i år.

Klubbens ekonomi är god och årets resultat ligger på lite plus. Medlemsantalet är ca 300 (272 betalande). Vi har inte haft några större arrangemang under året. En stor utgiftspost är i dagsläget startavgifter till de som kör SM, VM och lagtävling.

Under året har vi även fortsatt arbetet med att utse ungdomsansvariga, för att kunna få lite mer specifika ungdomssatsningar framöver. Karlskoga idrottsveteraner valde i år ut två av våra ungdomar som stipendiater; Mikael Persson och Adam Broström. Stipendiet delades ut på folkets hus och Olle Jansson berättade om Enduro och klubbens verksamhet medans Mikael och Adam fick berätta om sig själva och sin satsning på sporten

Under året har det blivit klart att Enduroklubben skall bidraga med ett USM i samband med motorveckan (Heart of Racing) i Karlskoga. Tävlingen kommer att vara den 15/6 och utgå från Nobelstation.

Innebandyn på torsdagskvällarna är en uppskattad kompletterande träningsform och deltagarantalet har varit relativt bra under året.


Christer Axelsson


Verksamhetsberättelse Karlskoga Enduro Klubb 2010

Året som gått har ånyo präglats av mycket framskjutna placeringar av våra åkare i nationella och internationella tävlingar. I lag SM tog juniorerna silver och seniorerna ett silver. Totalt i SM/JSM/USM togs inte mindre än 3 guld av klubbens åkare! Joakim Ljunggren bärgade dessutom en femteplats i VM. På ungdomssidan har KeK mycket framskjutna placeringar i de tävlingar där vi deltar. Prestationerna har även uppmärksammats av kommunen i samband med firande av SM medaljörer.
Genomförandet av Årets Skoj på Hoj bjöd på en del svårigheter avseende banornas kondition. Vädrets makter ställde till det. Två tävlingar av 9 fick ställas in men istället kördes den sista tävlingen som en dubbeltävling, dvs. 8 tävlingar genomfördes. Årets resultat blev väldigt likt förra årets med Dan Åkesson/Mikael Persson som lagsegrare, Dan Åkesson 1:a i Senior, Johan Edlund 1:a i Junior. I Ungdomsklassen segrade Pontus Skoog. Avslutningsfesten med live musik och god mat hölls på Karlskoga Wärdshus den 23:e oktober.
Öfallakåsan kunde med ett nödrop genomföras. Under en lång period med mycket kall väderlek kom ett par dagar med körbart väder runt den 26 december. Joakim Ljunggren erövrade vandringspriset följd av Niklas Persson och Christer Ljunggren. Klubben arrangerade ett USD/DSM den 5:e Juni. Förberedelserna för detta startades redan hösten 2009 och intensifierades under våren. Tävlingen som genomfördes på Öfalla banan, var en typ 1 tävling med två specialsträckor och ett specialprov. Camping med möjlighet till badtunnor hade ordnats för de långväga deltagarna.
Tävlingarna inleddes med en guldhjälms-tävling för de yngsta, där Viktor Broström var snabbast. Arrangemanget blev mycket lyckat och det fina vädret bidrog naturligtvis också. Niklas Persson kunde inte delta på grund av skada, men våra övriga åkare presterade bra resultat, med Pontus Skoog på 2:a plats i USM1 samt Mikael Persson och Adam Broström som 1:a resp. 2:a i USM2.
Ett stor tack till alla funktionärer som gjorde detta arrangemang möjligt. Klubben kunde också genomföra den tilldelade deltävlingen i snöserien (24:e januari) tack vare omfattande insatser av hängivna medlemmar, som bl.a. handskottade flera kilometer bana i Kilsta.
Under året har 8 funktionärer utbildats och Ulf Broström har även gått vidare och blivit tävlingsledare. Fyra styrelsemöten har hållits under året, till detta skall läggas ett antal planerings och arbetsmöten inför USM.
Klubben arrangerade en nybörjardag på Öfalla den 11 December. Ca 25 personer delades in i fyra grupper som sedan instruerades av Conny Sonesson, Niklas Persson Niklas Hammarbäck och Dan Åkesson i olika körmoment. Vi lunchtid bjöds det på hemlagad soppa. Aktiviteten blev mycket uppskattad och en liknande dag efterfrågades kommande år och då förslagsvis med
sommarföre.
Klubbens ekonomi är god och årets resultat är i stort sett 0. USM/DSM gav en del intäkter, men krävde samtidigt en del investeringar, t.ex funktionärsvästar etc. Total slutade dock arrangemanget på ett plus på ca 12 kkr. Utan omfattande sponsring hade det dock varit svårt att få ihop arrangemanget ekonomiskt. Klubben har även vissa reklamintäkter från företag som har sina loggor på hemsidan och skyltar vid banorna. Innebandyn på torsdagskvällarna har haft lite varierande deltagande, framförallt på ungdomssidan. Alla uppmanas till att marknadsföra denna form av alternativ träning.

Christer Axelsson


Klubb meddelande..

För att bringa ordning på våra träningar i framtiden skall en träningsledare finnas tillgänglig vid varje träning.
Uppgiften blir i första hand se till att träningen utförs på ett korrekt sätt. Att vi kör på rätt bana, rätt riktning, träningstiderna följes och ta betalt av icke medlemmar 50 kr. Träningsledaren måste finnas tillgänglig på startplatsen under hela träningspasset. Till detta behöver vi hjälp av alla medlemmar. Anmäl er med ett mail eller ring. Om vi hjälps åt med detta kan vi klara detta med ett-två pass vardera/år.


Medlemskap

För att bli medlem betala in medlemsavgiften via postgiro och ange information enligt dokumentet nedan.
Det går också bra att titta in på klubblokalen.
Klicka här för att ladda ner en anmälningsblankett...


Filmer..

Insamling av film till att göra en DVD. Vi tänkte göra en DVD film av skoj på hoj. Vore tacksamma om vi får film bidrag av er som har filmat under tävlingarna. Magnus Löfroth sköter insamling av film, så har ni filmer så hör av er till honom. 0586-31221 eller mail


Äntligen har klubbtröjorna kommit!

Vi har nu klubbtröjor som finns att köpa.
Screentryckta UFO tröjor. Tröjorna går
att köpa i klubblokalen eller skickas per post.
Kommer även att finnas till kommande stubbrace.
Pris: 250 kr Storlek XL, XXL
Pris 150 kr Storlek Medium

Description: Description: Description: W:\kek\troja\fram.jpgDescription: Description: Description: W:\kek\troja\bak.jpgDescription: Description: Description: W:\kek\troja\hoger.jpgDescription: Description: Description: W:\kek\troja\vanster.jpgDescription: Description: Description: W:\kek\troja\sida.jpg

(Klicka för större bild)Anmäl till Peter Johansson för avhämtning på Epost (klicka här)